Vill du hitta verktyg för återhämtning i en stressad vardag, eller bara komma ut i skogen för en skön och kravlös stund?

Skogsbad

Genom att långsamt promenera in bland träden och återanknyta till naturen, sker en mängd positiva effekter på hela ditt välbefinnande. När vi fördjupar vår relation till den omgivande naturen händer det saker inom oss och vi kan finna återhämtning, läkning, ökad glädje, ökad närvaro, nyfikenhet och förundran samtidigt som vi boostar vårt immunförsvar och upplever ett ökat inre lugn.

Vandra in i skogen och lämna bakom dig alla krav och måsten. Sakta in dina steg, kanske känner du hur hela du, bit för bit, grundar i kroppen, får kontakt med jorden, träden och allt omkring dig. Andetaget stillnar och sinnet börjar närvarande och nyfiket utforska. Låt skogens alla dofter, ljud- och synförnimmelser skölja över dig, som ett skönt och välgörande bad = ett Skogsbad.

Att skogsbada är självklart något man kan göra på egen hand men fördelen med en guide är att hen kan erbjuda dig olika sinnesövningar så du verkligen upplever skogen genom alla dina sinnen. Guiden är även någon som du kan bolla dina olika upplevelser med och få en djupare förståelse för vad som händer i kroppen och kanske varför. Naturen är terapeuten och guiden öppnar dörrar och visar vägen.

Här kan du läsa mer om Forskning & fakta om Skogsbad och naturterapi.

Saktain erbjuder olika upplägg på Skogsbad där jag guidar dig till ökad närvaro med enkla övningar och sinnesupplevelser. Tillsammans skapar vi ett tryggt sammanhang där vi utan krav på prestation återupptäcker naturens magi. Med dig hem kommer du få ett antal verktyg som du kan använda i din vardag. 

Kika in under Aktuellt för kommande evenemang.

Stresshantering

Att få ihop livspusslet är inte alltid enkelt och ibland har vi sprungit på så fort att vi på vägen gått lite vilse. Har vi gått vilse ett tag behöver vi sakta in, hitta tillbaka till vår inre kompass, så att vi kan börja leva ett liv i balans och harmoni med den vi är och det vi önskar ut av livet.

Saktain erbjuder enskilda samtal där vi tittar på livspusslet och hur det ser ut med balans kring återhämtning och vad du behöver för att kunna leva mer hållbart. Vissa gånger har vi samtalen i naturen så att du får känna på naturens hälsoeffekter och får med dig verktyg hem att använda dig av i din vardag.

Hör av dig, så tar vi det därifrån.

 

”Naturen ger näring till din själ och fyller samtidigt på med glädje”

– Dr Qing Li

VarianterSkogsbad:

  • Skogsbad i grupp (max 12 deltagare) inkl teceremoni 2,5 timme
  • Skogsbads-afterwork alternativt morgon-Skogsbad 1,5 timme
  • Skogsbadsserie om 3-6 tillfällen
  • Studiecirkel Skogsbad 6-8 tillfällen à 2,5 tim (teori och praktik)
  •  Enskilt Skogsbad från 1,5 tim
  •  Skogsbad sluten grupp – tid och pris enligt överenskommelse
  • Skogsbadsretreat

Kika in under Aktuellt för kommande evenemang

 

Jag är även öppen för olika förslag på samverkan – hör gärna av dig!