Vill du hitta verktyg för återhämtning i en stressad vardag, eller bara komma ut i skogen för en skön och kravlös stund?

Guidat Skogsbad

Ett guidat Skogsbad kan ge dig verktyg att återskapa din kontakt och relation med Naturen, din ursprungsmiljö. När vi på detta sätt fördjupar relationen till den omgivande naturen har forskning visat att vi sänker våra stressnivåer, sänker blodtryck, upplever ökad glädje, ökad närvaro, nyfikenhet och förundran samtidigt som vi boostar vårt immunförsvar. Vi kommer till inre ro och stillhet samtidigt som vi fyller på med energi.

Under ett skogsbad rör vi oss långsamt, oftast kliver vi av stigen för att verkligen uppleva skogen. Vi går inte långt, ca 2 km och stannar till i olika ”Skogsrum” alla med sin särskilda karaktär. Under vår vandring och i de olika Skogsrummen ger jag olika förslag, inbjudningar på sätt att med våra sinnen utforska den omgivande skogen. I slutet på Skogsbadet får man en stund av egentid på sin alldeles egna utvalda plats innan vi gemensamt avslutar med en Skogsteceremoni.

Skogsbada är självklart något man kan göra på egen hand men ibland kan det behövas en guide som ger dig stöd och verktyg för att verkligen sakta in, erbjuda förslag på hur du kan hitta sätt att komma nära och med dina sinnen utforska och skapa kontakt. Guiden är även någon som du kan bolla dina olika upplevelser med och få en djupare förståelse för vad som händer i kropp och sinne. Naturen är terapeuten och guiden öppnar dörrar och visar vägen.

Här kan du läsa mer om Forskning & fakta om Skogsbad och naturterapi.

Saktain erbjuder olika upplägg på Skogsbad där jag guidar dig till fördjupad Naturkontakt och ökad närvaro med enkla sinnesupplevelser. Tillsammans skapar vi ett tryggt sammanhang där vi utan krav på prestation återupptäcker naturens magi. Med dig hem kommer du få ett antal verktyg som du kan använda i din vardag. 

Kika in under Aktuellt för kommande evenemang. Kom ihåg att det går fint att använda ditt Friskvårdsbidrag – säg till så skriver jag ett kvitto!

Stresshantering

Att få ihop livspusslet är inte alltid enkelt och ibland har vi sprungit på så fort att vi på vägen gått lite vilse. Har vi gått vilse ett tag behöver vi sakta in, hitta tillbaka till vår inre kompass, så att vi kan börja leva ett liv i balans och harmoni med den vi är och det vi önskar ut av livet.

Saktain erbjuder enskilda samtal där vi tittar på livspusslet och hur det ser ut med balans kring återhämtning och vad du behöver för att kunna leva mer hållbart. Samtalen sker främst utomhus och varvas med guidat Skogsbad så att du får känna på naturens hälsoeffekter och får med dig verktyg hem att använda dig av i din vardag.

Hör av dig, så tar vi det därifrån.

 

”Naturen ger näring till din själ och fyller samtidigt på med glädje”

– Dr Qing Li

VarianterSkogsbad:

  • Skogsbad i grupp (max 12 deltagare) inkl teceremoni 2,5 timme
  • Skogsbads-afterwork alternativt morgon-Skogsbad 1,5 timme
  • Skogsbadsserie om 3-6 tillfällen
  • Studiecirkel Skogsbad 6-8 tillfällen à 2,5 tim (teori och praktik)
  •  Enskilt Skogsbad från 1,5 tim
  •  Skogsbad sluten grupp – tid och pris enligt överenskommelse
  • Skogsbadsretreat

Kika in under Aktuellt för kommande evenemang

 

 Kom ihåg att det går fint att använda ditt Friskvårdsbidrag – säg till så skriver jag ett kvitto!

Jag är även öppen för olika förslag på samverkan – hör gärna av dig!